Växter som stilleben

By on maj 29, 2017 in Inspiration

Jag älskar växter! Det går inte att ha för mycket av dom, men för att det inte ska bli rörigt får man jobba med att gruppera dom och skapa stilleben. Något jag fastnat väldigt mycket för just nu är stilleben med små vaser med grönt i och inte vaser på bord utan vaser på vägg eller hängandes. Kolla bara dessa bilder med småvaser och grönt, så himla fint.

Foto: IKEA & Daniella Witte

Med spaning på rislampor

By on april 20, 2017 in Inspiration

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag och anledningen är att Stylizmo snart får en helt ny hemsida. Det har tagit väldigt mycket fokus men snart så kan jag visa upp den, det känns jättekul.

Något som jag inspireras väldigt mycket av just nu är rislampor. Dessa vita papperslampor som alla hade i sina barnrum på 70-80-talet har verkligen gjort stor comeback och dom är ju så fina. Dom tar inte så mycket plats utan lugnar ner och mjukar upp inredningen istället. Så är du på jakt efter en ny taklampa, glöm inte rislampan.

Foto: Elle Decoration & Residence

 

Stylinginspiration

By on april 7, 2017 in Inspiration

Det är dag för lite stylinginspiration tycker jag. Denna pärla såldes av Alexander White. Så himla snygg lägenhet med nedtonade färger i grått och rosa. Rosa är dessutom en av de stora trendfärgerna i år och den får gärna vara lite nedtonad och ”smutsig”. Designklassiker mixat med äldre möbler, trä och linne, det kan inte bli mer rätt. Se och inspireras.

Foto: Alexander White

Påskris att inspireras av

By on april 4, 2017 in Inspiration

Om en vecka är det påsk och jag tänkte dela med mig av lite påskris att inspireras av. Man behöver inte alls ha traditionellt björkris utan vilka slags kvistar som helst går bra. Med blommande kvistar behövs ju dessutom ingen dekoration i riset.

Låt påskriset vara ett blickfång men skippa gärna de färgglada fjädrarna. Det är urfint att hänga glasprismor eller ägg i riset. Även naturtrogna fjädrar är fint. Och som på bilden ovan, superfint att blanda ut riset med eucalyptus, det blir nog min inspiration till i år.

Foto: Residence, Daniella Witte, Tess Montgomery & At my casa

Stylistens val vecka 13

By on mars 29, 2017 in Inspiration
Veckans Stylistens val är lite skral då det inte fanns så mycket nytt att visa upp. Denna vecka går mycket i rådande trenders tecken.

 

  • Rotting och bambu är superhett just nu. Alla uteplatser och balkonger ska tydligen inhysa rottingmöbler i år. Jag gillar denna stol som bryter av lite med svart.
  • Mörka träslag har också seglat upp ordentligt på trendbarometern och det är ju både snyggt och elegant. Denna klocka sätter stilen.
  • Silver och spegelglas sätter tonen för 2017, jobba gärna in spegelglasen in mindre bord som dessa.
  • Veckans outfit går i vårens tecken trots att vintern gjorde en liten comeback. Gröna vida sidenbyxor med en t-shirt i linne och ett par guldloafers.

Foto: Ellos, Åhléns, Hemtex, & other stories & H&M

At Six – Ett nytt designhotell i stan

By on mars 28, 2017 in Inspiration

Förra torsdagen slog nya designhotellet At Six upp dörrarna. I hotellet ryms internationell samtidskonst, banbrytande inredningsdesign och ett sprakande restaurangutbud som välkomnar både stockholmare och inresta gäster. 

Jag tycker att det är otroligt kul att det satsas på hotellen i city, att man tänker design i minsta detalj så det blir en riktig upplevelse att både besöka restaurangerna och bo på hotellet.

At Six ligger på Brunkebergstorg 6 och måste ses.

Foto: At Six

Beautytips – Skydda ansiktet

By on mars 23, 2017 in Inspiration

Jag älskar att sola och vara brun, jag brukar vara duktig och smörja mig med SPF när jag väl ska sola men tyvärr inte annars. Men i år är det ändring på det, i år ska jag skydda ansiktet.

Förutom cancerrisken så bidrar solens strålar till att huden åldras i förtid, man får fula fläckar och pigmentförändringar och huden blir mer läderartad. Inget man eftersträvar direkt. Här gäller det att vara duktig med SPF och inte bara den som finns i dagkrämen utan en riktig SPF för ansiktet. Anledningen till att jag har slarvat med detta är att jag inte hittat någon bra SPF som jag vill använda dagligen fram tills nu. Jag har blivit tipsad om två olika märken som är fjäderlätta trots hög SPF, dessa ska smörjas på efter din dagkräm och skyddar ditt ansikte hela dagen. Eucerin kom hem i brevlådan idag så från och med imorgon kommer mitt ansikte vara skyddat.

OCH man blir brun trots att man använder SPF och vill man skynda på det lite tipsade jag om en brun-utan-sol mist här, den står näst på tur på inköpslistan.

Foto: Damernas värld, Kicks & Apotea

Kvistar i vas och hur du lyckas med dom

By on mars 22, 2017 in Inspiration
Tjuvstarta våren genom att plocka in kvistar i vas. För inte finns det något vårigare än knoppande och blommande kvistar. Vi har knepen som får kvistarna att hålla sig fina längre.

Nästan all typ av kvistar går att plocka in, däremot får man inte plocka kvistar i naturen utan plocka från din egen eller fråga en granne om du får plocka från hens trädgård. Det går ju såklart att köpa kvistar också. Min favorit är Magnolia som står sig fin i flera veckor, den är tom fin överblommad. Med dessa knep nedan står sig kvistarna fina i flera veckor.

  1. Skär ett snitt på tvären på varje gren, man kan även banka lite lätt på ändarna för att öppna upp porerna lite.
  2. Blöt ändarna och tvätta bort skräp som kan skräpa ner vattnet.
  3. Ställ i ljummet vatten
  4. Byt vatten var tredje dag och passa på att snitta om dom då också

Ställ kvistarna i en vas, gärna i ett fönster eller på ett sideboard. Är det stora kvistar som Magnolia kan dom gärna stå och vara ståtliga för sig själv medan mindre kvistar kan gärna byggas in i ett stilleben.

Foto: Imgrum, Metro mode, Nouw & Familjeliv

Härliga mönster och somriga toner

By on mars 21, 2017 in Inspiration
H&M Homes pressbilder på deras sommarkollektion bjuder på härliga mönster och somriga toner.

H&M Home brukar alltid lyckas med sina pressbilder. Dom är otroligt inspirerande och känns väldigt levande och så även denna gång. Dessa bilder får mig att längta till värmen och uteliv, som faktiskt inte är allt för långt borta nu.

Det ser ut att vara mycket härliga mönster mixat med detaljer i naturmaterial i denna kollektion. Och inte helt otippat är måste-färgen grönt.

Foto: H&M