Nystart!

By on augusti 18, 2018 in Inspiration

Äntligen! Efter flera månaders uppehåll är det dags för nystart på bloggen igen.

Dock kommer upplägget se lite annorlunda ut än vad det har gjort innan. Tanken är att det endast kommer komma ett par inlägg per månad som kommer innehålla inspiration och styling-/inredningstips. Jag hoppas ni tycker detta är lika kul som jag och att ni kommer finna mycket inspiration här hos mig.

Nu kör vi!

Julklappstips!

By on november 23, 2017 in Inspiration

Ge bort en inredningskonsultation i julklapp. Jag erbjuder presentkort på vissa av mina tjänster, bland annat Inredningskonsultation/Inspirationsboost men även Garderobsrensning och Hitta din stil. Perfekt som julklapp till någon som behöver hjälp med inredningen eller bara vill ha inspiration. Även för den som aldrig har något att ha på sig trots en full garderob.

Vill du köpa ett presentkort? Maila emelie@stylizmo.se

 

Homestyling gör skillnad

By on september 19, 2017 in Inspiration

Homestyling gör skillnad! Förra veckan stylade jag en superfin lägenhet på Södermalm som nu ligger ute till salu. Tänkte visa lite bilder på hur stor skillnad det faktiskt blir med styling och det behöver inte alltid vara en stor helstyling utan man kan göra mycket med små medel.

Vardagsrum före:

Vardagsrum efter; soffan byttes mot en mindre och fåtöljen plockades bort. Rummet möblerades om och fick ett mycket luftigare och välkomnande intryck.

Kök före:

Kök efter; mattan och skåpet plockades bort och lampan byttes ut vilket gav ett ljusare intryck.

Sovrum före:

Sovrum efter:

Gästrum före:

Gästrum efter:

Balkong före:

Balkong efter:

Med ganska små och enkla medel kan man få till stora förändringar i bostaden. Denna styling var Deluxepaketet fast i mindre skala och innefattade några större möbler samt smårekvisita.

Vill du ha hjälp med att optimera din bostad inför försäljning? Kontakta mig idag för ett kostnadsfritt första besök.

Styling uteplats – Före & Efter

By on augusti 30, 2017 in Inspiration

Finaste stylingbilderna på balkonger och uteplatser tas gärna i skymning när man med hjälp av ljus och lyktor kan få till stämningen ordentligt.

Igår gjorde jag en lightstyling på en stor balkong/uteplats. Stylingen innebar att jag själv inte tog med mig någon rekvisita utan jobbade med det som fanns tillgodo och som ägarna hade införskaffat efter mina råd. En hel del saker plockades bort och mindre detaljer byttes ut.

Före:

Efter:

Möblerna har fräschats upp med ny färg och likaså golvet som var väldigt slitet på sina håll. Insynsskyddet i bambu har också utökats till hela balkongen istället för några få på sidorna för att ge en enhetligare känsla.

Före:

Efter:

Tänk på att balkonger och uteplatser bör stylas även på vinterhalvåret, men man får anpassa stylingen efter säsongerna. Vet du med att att du ska flytta någon gång senare och har gott om tid? Boka gärna din utomhusfotografering under sommarhalvåret, speciellt om du har trädgård, det blir betydligt mycket finare bilder då.

Före:

Efter:

Behöver du hjälp med din styling? Jag gör allt från konsultation och coaching till att vara på plats och styla både möblerade eller omöblerade ytor. Kontakta mig här!

Foto: Emelie Johanson

Homestyling – Självklart!

By on augusti 24, 2017 in Inspiration

Homestyling syftar till att öka bostadens attraktion och bidrar därmed till fler intressenter. Statistiken visar att i bostäder där styling tillämpats så ökar slutpriset i genomsnitt 5-15%. Så lyder mina första rader under rubriken Homestyling. Många tror eller tycker att det är dyrt och har ingen större lust att lägga pengar på att fixa det hem de ändå ska flytta ifrån. Men faktum är att det nästan alltid lönar sig, oftast blir slutpriset högre i bostäder där homestyling har tillämpats. Och på det stora hela så är priset för homestyling en väldigt liten del i en affär där man pratar om miljoner. Att det dessutom är avdragsgillt är något som har undgått många.

Hur kan slutpriset bli högre?
Jo, ett av de viktigaste momenten när det kommer till att sälja sin bostad är fotograferingen. Bilderna är reklampelaren för din bostad och ju bättre de är desto fler intressenter kommer hitta just din bostad. För rent krasst så är det så att alla går efter bilderna på Hemnet (efter att ha skrivit in sökkriterierna), texten kommer i sista hand. Och det är ett hav med väldigt fina bilder att konkurrera med, vissa stylade och andra inte, men det är de stylade som sticker ut i mängden.

Självklart ska det vara superfint och stylat även på visningen, men till bilderna krävs det lilla extra. Att man anstränger sig extra mycket och gör att hemmet känns ombonat och härligt. Personen som tittar på bilden ska känna att här vill jag bo, det kommer göra att hen kommer på visningen och kanske tillslut vinner budgivningen. Och du står som en nöjd säljare.

Går du i säljtankar?
Jag kan hjälpa dig med din homestyling, allt ifrån en konsultation och coaching (om du väljer att styla själv) till att vara på plats och sköta hela stylingen. Kontakta mig här!

Växter som stilleben

By on maj 29, 2017 in Inspiration

Jag älskar växter! Det går inte att ha för mycket av dom, men för att det inte ska bli rörigt får man jobba med att gruppera dom och skapa stilleben. Något jag fastnat väldigt mycket för just nu är stilleben med små vaser med grönt i och inte vaser på bord utan vaser på vägg eller hängandes. Kolla bara dessa bilder med småvaser och grönt, så himla fint.

Foto: IKEA & Daniella Witte

Med spaning på rislampor

By on april 20, 2017 in Inspiration

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag och anledningen är att Stylizmo snart får en helt ny hemsida. Det har tagit väldigt mycket fokus men snart så kan jag visa upp den, det känns jättekul.

Något som jag inspireras väldigt mycket av just nu är rislampor. Dessa vita papperslampor som alla hade i sina barnrum på 70-80-talet har verkligen gjort stor comeback och dom är ju så fina. Dom tar inte så mycket plats utan lugnar ner och mjukar upp inredningen istället. Så är du på jakt efter en ny taklampa, glöm inte rislampan.

Foto: Elle Decoration & Residence

 

Stylinginspiration

By on april 7, 2017 in Inspiration

Det är dag för lite stylinginspiration tycker jag. Denna pärla såldes av Alexander White. Så himla snygg lägenhet med nedtonade färger i grått och rosa. Rosa är dessutom en av de stora trendfärgerna i år och den får gärna vara lite nedtonad och “smutsig”. Designklassiker mixat med äldre möbler, trä och linne, det kan inte bli mer rätt. Se och inspireras.

Foto: Alexander White

Påskris att inspireras av

By on april 4, 2017 in Inspiration

Om en vecka är det påsk och jag tänkte dela med mig av lite påskris att inspireras av. Man behöver inte alls ha traditionellt björkris utan vilka slags kvistar som helst går bra. Med blommande kvistar behövs ju dessutom ingen dekoration i riset.

Låt påskriset vara ett blickfång men skippa gärna de färgglada fjädrarna. Det är urfint att hänga glasprismor eller ägg i riset. Även naturtrogna fjädrar är fint. Och som på bilden ovan, superfint att blanda ut riset med eucalyptus, det blir nog min inspiration till i år.

Foto: Residence, Daniella Witte, Tess Montgomery & At my casa